Kimchi je fermentovaný, probiotický, většinou pikantní salát připravený z nakládané a fermentované zeleniny. V tradičním pojetí je základní ingrediencí pekingské zelí. V Koreji existuje přes 200 typů Kimchi a tisíce receptů. Co rodina, to recept. Každé Kimchi je jiné. Lišit se mohou v pálivosti, kyselosti, křupavosti, velikosti kousků, ale vždy mají jedno společné, a to že jsou fermentované neboli kvašené.
Kimchi se může servírovat samostatně, nebo jako salát v misce ke každému jídlu, pro zpestření do baget.
Proč kimchi?
- Obsahuje probiotika rodu Lactobacillus, která napomáhají ke správné funkci zažívání a zlepšují rovnováhu střevní mikroflóry.
- Má nízký počet kalorií a je tak vhodný parťák při redukční dietě
- Má nízký glykemický index, což v praxi znamená, že po jídle zůstaneme déle sytí.
- Přítomná vláknina pomáhá stabilizaci střevních pohybů a zabraňuje zácpě.
- Posiluje imunitu a podporuje kardiovaskulární systém.