Svobodný statek na soutoku

Upozornění: Některé produkty jsou dostupné jen na kamenné prodejně. Pokud máte zájem o něco, co zde nevidíte, dejte nám vědět a pokud to půjde, do nabídky to zařadíme.

Statek nabízí zeleninu v bio kvalitě (a také vlastní rukodělné výrobky). Jako spolek se věnují celé řadě aktivit spojených s biodynamickým zemědělstvím a zodpovědné péči o krajinu. 

  • Obecně prospěšná společnost Svobodný statek na soutoku vznikla 2012 – navázala na zemědělskou činnost Camphillu vísky České Kopisty. (Camphill = komunita, kde v rodinném duchu žijí a pracují lidé, z nichž někteří mají speciální potřeby či postižení. Jednou ze zásadních činností je biodynamické zemědělství působící ozdravně na krajinu i lidi v ní.)  

Svobodný statek na soutoku nejen prakticky hospodaří biodynamicky, rozvíjejí zdravou krajinu a podporují alternativní způsoby zemědělství – toto know-how navíc předávají dál. 

Jak to u nich vypadá v praxi? 

Soustředí se na udržitelnost a bio zelinářství, šetrnou péči o půdu (podporující zadržování vody v krajině), rozvoj etické péče o zvířata. 

Pořádají semináře, vzdělávací pobyty pro děti, dobrovolničí, spolupracují se zahraničím v oblasti biodynamického zemědělství a dalších ekologických aktivit. 

 

 

Kontaktní údaje a vše další najdete na https://www.svobodny-statek.cz/bio-dynamicke-zemedelstvi